Skip to main content

Chicken curry



Tasty  Chicken Curry Recipes

 chicken curry is my favourite food all chicken Curry we can eat it with rice and chapati. The following ingredients are needed to make chicken curry


Ingredients




  1. Chicken 1 kg
  2. Turmeric 1 tsp
  3. ginger garlic
  4. Red chilli powder 1 tsp
  5. Salt
  6. Mustard oil 1/2 cup
  7. Mace
  8. nutmeg
  9. Large cardamom
  10. small cardamom
  11. Bay leaf
  12. Kashmiri 4,5
  13. Cumin 1 tsp
  14. cloves 4,5
  15. cinnamon

Method

To make chicken curry, take 1 kg of chicken, put turmeric in it and clean the chicken first. Turmeric helps in cleaning the dirt and dirt. After 10 minutes, clean the chicken well, then take a pan and pour 1/2 cup mustard oil in it, the oil is getting a little too much, but it is necessary to take this much oil, because the flavor of mustard is also very good for cooking chicken well. then after putting the chicken in hot oil, that chicken has to be fried, which means it has to be cooked for 2 to 3 minutes, as soon as a colour appears on the chicken, immediately take it out in a utensil and add 1 teaspoon of salt to it. The chicken tastes good put 1/2 teaspoon of Kashmiri red chilli powder in it, later add bay leaf, black pepper, black cardamom, cinnamon, small cardamom and cloves, and 1 full clove of garlic in the mustard oil that was left in the pen. After adding all the spices, cut 2 red chillies and 6 onions into slices and put them, according to 1 kg of chicken, onions are enough and mix all these things and add 2 whole cloves of garlic and if you want the chicken to taste good, then on medium flame Cover the pan for 5 minutes and leave it after 5 minutes, turn off the gas, add 1/2 inch chopped ginger and green chillies and cook it on low heat for 5 minutes, then add 1 teaspoon dry chilli, 1 teaspoon coriander powder and a little water. You have to put the spices to burn and after 5 minutes, make sure all these spices are mashed little by little and make a paste, then after adding one more spoon of salt and 1 spoon of chicken masala, you people have to put any chicken masala of your choice in it. Add 1 cup of water mix all these spices and add the chicken that we had fried, mix it well and add a cup of water and some nutmeg to make the chicken taste good. After that, cover the pan for ten minutes and keep it on low flame, then switch off the gas and see how tasty the chicken curry turns out after turning off the gas.

👉Pasta recipe




Popular post

Chicken recipe

This is kolhapuri style chicken masala you can tray this dish at home so following ingredients need for make chicken ‌ Ingredients ‌,500 gram fresh chicken ‌1/2  tsp turmeric powder ‌1 tsp ginger garlic paste ‌1/2 solt ‌1 tsp coriander seeds ‌1 tsp cumin seeds ‌A pice of javitri ‌A cinnamon stick ‌Small pice of  star anise ‌3 cloves ‌3 black pepper corns ‌4/5 garlic cloves ‌2 tsp great ed dray  coconut ‌1 tsp white sesame seeds ‌Onion ‌4-5 badgi mirchi ‌3 tsp oil ‌2 onion greavy ‌1 tomato greavy ‌1 tsp besan ‌Watter ‌Salt to teste ‌Finally chopped coriander leves Method Wash  fresh to home chicken really 3-4 times with watter then Let the chicken be in the strainer for about 10-15 minutes transfer chicken in to the bowl and add turmeric powder , ginger, garlic past, salt mix everything well together and roast for about few  30 minutes to marinate heat up pan on medium heat add coriander seeds cumin seeds,  mace ,cinnam...

कोबीची भाजी

कोबीची भाजी  कोबीमध्ये व्हिटॅमिन सी भरपूर प्रमाणात असते. रोगप्रतिकारक शक्ती मजबूत करण्यासाठी हे फायदेशीर आहे. तसेच शरीराला लोह शोषण्यास मदत होते. रोगप्रतिकारशक्ती व्यतिरिक्त, कोबी कोलेजन वाढवण्यासाठी देखील उपयुक्त आहे. मग चला तर पाहूया कोबीची भाजी कशी बनवायची साहित्य कांदा 2 लसूण 4/5 जिरे 1  चम्मच  मोहरी 1 चम्मच हळद 1 मटार एक छोटी वाटी कढीपत्ता पाच ते सहा पाने कोथिंबीर            हिरवी मिरची पाच ते सात कृती एका कढईमध्ये दोन पळी ऑइल टाकून त्यामध्ये जिरे ,मोहरी, कढीपत्ता दोन-चार लसणाच्या पाकळ्या नंतर बारीक चिरून घेतलेला दोन कांदे टाकायचे थोडे लाल ब्राऊन कलरचे होईपर्यंत परतावेत त्यानंतर हिरवी मिरची चे बारीक केलेले तुकडे ,हळद टाकून हा पाच मिनिट परतून घ्यावे बारीक चिरून घेतलेला कोबी टाकावा व एक वाटी मटार घालावे नंतर चवीनुसार मीठ घालावे त व मंद आचेवर दहा मिनिट परतून घ्यावे गॅस बंद करावा Fish curry

शेवग्याच्या शेंगाची भाजी

शेवग्याच्या शेंगेचे फायदे : - शेवग्याच्या शेंगेमध्ये मुबलक प्रमाणात कॅल्शियम (Calcium) असते. मुलांसाठी याचा खूपच फायदा होतो. यामुळं हाडं आणि दात मजबूत होतात.शेंगा खाल्ल्यानं गर्भवती महिलांना भरपूर कॅल्शियम मिळतं तर चला तर पाहूया आपण शेवग्याच्या शेंगाची भाजी कशी बनवायची ते खालील प्रमाणे साहित्य 1/2 किलो  शेंगा साधारण 7 ते 8 शेंगा 3  छोटे कांदे तुकडा  खोबऱ्याचा मोठा 1/2 इंच  आले 12 -15  लसूण पाकळ्या कोथिंबीर चिंच 3-4 चमचे  तेल चवीनुसार  मीठ    कृती प्रथम शेंगा  त्याचे बारीक बारीक तुकडे करून साधारण आपल्या हाताच्या बोटा सारखे तुकडे करून ते कढईमध्ये पाणी टाकून उकडून घ्यावेत नंतर मिक्सरमधून आलं अद्रक लसूण याची बारीक पेस्ट करून घ्यावी मी साधारण दोन कांदे भाजून घेऊन त्याचीही सेपरेट बारीक पेस्ट घेऊन करून घेणे नंतर कढईमध्ये दोन ते तीन चमचे तेल घालून त्यामध्ये अद्रक लसूण खोबऱ्याची पेस्ट टाकावी व ते थोडेसे लालसर होईपर्यंत परतून घ्यावे नंतर मिक्सरमधून बारीक केलेला कांद्याची पेस्ट टाकून तेही पाच मिनिट परतून घ्यावे ...