Skip to main content

Fish curry

 Fish curry

Ingredients

  • 500_700 grams rohi fish
  • Turmeric powder
  • Onion 2
  • Red chilly 3
  • Green chilly 2 to 3
  • Ginger garlic past 1/2
  • Oil
  • Watter
  • Garam masala
  • Coconut gravy past
  • Fenugreek seeds

Fish

Rohu fish is used here to make masala curry because it is available everywhere. You can use any fish of your choice. The fish has to be rinsed with turmeric powder

Marinate

Fish  marinate

Apply 1/2 tsp turmeric, 1/2 tsp Kashmiri red chili powder and 1 tsp salt on top of the fish, mix all these ingredients well and apply to the fish and leave it for 1/2 hour

Masala

To make fish masala, take a frying pan and add 1 tbsp cumin, black pepper 5 to 7, red chili 3 and roast them all, after that take 2 medium sized onions and grind them with a mixer and the spices that were roasted Also grind green chilies 3 You can also add a little water to make fine paste of all these spices.

Friend fish

To make fish curry, first of all, the fish that we had marinated is to be fried by adding oil in a pan. The fish has to be fried only for 2 minutes because the fish gets cooked quickly

 After pouring oil in the pan to make curry, first Curry leaves have to be added and the onion paste that was made from the mixie is also to be added and fried until the onion paste turns brown. After the onion turns brown, add the spices that were made in it, after that 1 tsp. Coriander powder, 1 tsp, 1 tsp turmeric powder, 1 tsp kashmiri red chili powder, 1 tsp salt, ginger garlic paste, all these spices have to be fried well, after that add some water, the spices do not get burnt by adding water.

After the spices are well cooked, add the fish that was fried in it and after that add 1 teaspoon of Kasuri fenugreek and 1 tablespoon of garam masala, after that you can also add coconut milk gravy of your choice, after adding all this, cover the pan. Cook the fish for 5 minutes and turn off the gas

Chicken dum biryani

Popular post

Chicken recipe

This is kolhapuri style chicken masala you can tray this dish at home so following ingredients need for make chicken ‌ Ingredients ‌,500 gram fresh chicken ‌1/2  tsp turmeric powder ‌1 tsp ginger garlic paste ‌1/2 solt ‌1 tsp coriander seeds ‌1 tsp cumin seeds ‌A pice of javitri ‌A cinnamon stick ‌Small pice of  star anise ‌3 cloves ‌3 black pepper corns ‌4/5 garlic cloves ‌2 tsp great ed dray  coconut ‌1 tsp white sesame seeds ‌Onion ‌4-5 badgi mirchi ‌3 tsp oil ‌2 onion greavy ‌1 tomato greavy ‌1 tsp besan ‌Watter ‌Salt to teste ‌Finally chopped coriander leves Method Wash  fresh to home chicken really 3-4 times with watter then Let the chicken be in the strainer for about 10-15 minutes transfer chicken in to the bowl and add turmeric powder , ginger, garlic past, salt mix everything well together and roast for about few  30 minutes to marinate heat up pan on medium heat add coriander seeds cumin seeds,  mace ,cinnam...

कोबीची भाजी

कोबीची भाजी  कोबीमध्ये व्हिटॅमिन सी भरपूर प्रमाणात असते. रोगप्रतिकारक शक्ती मजबूत करण्यासाठी हे फायदेशीर आहे. तसेच शरीराला लोह शोषण्यास मदत होते. रोगप्रतिकारशक्ती व्यतिरिक्त, कोबी कोलेजन वाढवण्यासाठी देखील उपयुक्त आहे. मग चला तर पाहूया कोबीची भाजी कशी बनवायची साहित्य कांदा 2 लसूण 4/5 जिरे 1  चम्मच  मोहरी 1 चम्मच हळद 1 मटार एक छोटी वाटी कढीपत्ता पाच ते सहा पाने कोथिंबीर            हिरवी मिरची पाच ते सात कृती एका कढईमध्ये दोन पळी ऑइल टाकून त्यामध्ये जिरे ,मोहरी, कढीपत्ता दोन-चार लसणाच्या पाकळ्या नंतर बारीक चिरून घेतलेला दोन कांदे टाकायचे थोडे लाल ब्राऊन कलरचे होईपर्यंत परतावेत त्यानंतर हिरवी मिरची चे बारीक केलेले तुकडे ,हळद टाकून हा पाच मिनिट परतून घ्यावे बारीक चिरून घेतलेला कोबी टाकावा व एक वाटी मटार घालावे नंतर चवीनुसार मीठ घालावे त व मंद आचेवर दहा मिनिट परतून घ्यावे गॅस बंद करावा Fish curry

शेवग्याच्या शेंगाची भाजी

शेवग्याच्या शेंगेचे फायदे : - शेवग्याच्या शेंगेमध्ये मुबलक प्रमाणात कॅल्शियम (Calcium) असते. मुलांसाठी याचा खूपच फायदा होतो. यामुळं हाडं आणि दात मजबूत होतात.शेंगा खाल्ल्यानं गर्भवती महिलांना भरपूर कॅल्शियम मिळतं तर चला तर पाहूया आपण शेवग्याच्या शेंगाची भाजी कशी बनवायची ते खालील प्रमाणे साहित्य 1/2 किलो  शेंगा साधारण 7 ते 8 शेंगा 3  छोटे कांदे तुकडा  खोबऱ्याचा मोठा 1/2 इंच  आले 12 -15  लसूण पाकळ्या कोथिंबीर चिंच 3-4 चमचे  तेल चवीनुसार  मीठ    कृती प्रथम शेंगा  त्याचे बारीक बारीक तुकडे करून साधारण आपल्या हाताच्या बोटा सारखे तुकडे करून ते कढईमध्ये पाणी टाकून उकडून घ्यावेत नंतर मिक्सरमधून आलं अद्रक लसूण याची बारीक पेस्ट करून घ्यावी मी साधारण दोन कांदे भाजून घेऊन त्याचीही सेपरेट बारीक पेस्ट घेऊन करून घेणे नंतर कढईमध्ये दोन ते तीन चमचे तेल घालून त्यामध्ये अद्रक लसूण खोबऱ्याची पेस्ट टाकावी व ते थोडेसे लालसर होईपर्यंत परतून घ्यावे नंतर मिक्सरमधून बारीक केलेला कांद्याची पेस्ट टाकून तेही पाच मिनिट परतून घ्यावे ...